02 юли 2017

Азис ще пее "Тих бял Дунав"

Не! Спокойно!
Азис няма да пее "Тих бял Дунав".
Заглавието е фалшиво. За да Ви грабна вниманието.
Но в този пост наистина ще иде реч за Азис и за "Тих бял Дунав".

Просто видях човек с две висши образования да споделя това във Фейсбук - https://youtu.be/v_ici9SWJ-Y

Песента е на Азис и се казва Мотел.
Клипът е качен на 26.06.2017 година и към момента (за почти седмица) има 3 067 688 гледания.

И понеже днес е 2-ри юли, та се сетих за 2-ри юни - Денят на Ботев и на падналите за Свободата на България. От там пък се сетих за любимият ми поет Христо Ботев, патриарха на българската литература Иван Вазов и неговото стихотворение "Тих бял Дунав".

Отворих YouTube, написах "Тих бял Дунав" без кавичките и избрах видеото с най-много гледания от първа страница, ей го на - https://youtu.be/m2RFPeRIZ3I

За разлика от професиоанално направеният клип на Азис (който дори не е 4k), този клип е качен на (забележете) 22.05.2008 година и за малко над 9 години има събрани едва 762 328 гледания.

Браво Азисе, ти си пич, щом само за седмица би Ботев и Вазов по рейтинг с твоята тъпа, бездарна песен.

Колкото до това дали Азис ще изпее "Тих бял Дунав" - едва ли. Той няма гласовите качества за това, освен ако не го обърне на кючек или някакво маане.

*****

За финал ще взема да се застраховам със следующите слова, че едновременно ме е страх и ми е през кура да не би БХК да ме съди за расистки или хомофобски изказвания:
Тази публикация в никакъв случай не цели да обиди хора с различен етнос или сексуална ориентация. Този пост показва единствено и само музикалните вкусове и предпочитания на днешният средностатистически българин, а от там и нивото му на култура.

Да живее България! (макар, че не виждам как ще стане това)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Без спам и реклами!
Всички коментари подлеждат на модерация преди да бъдат публикувани!