10 април 2016

Денят на един фейсбук-революционер

Денят на един фейсбук-революционер

1. Става около обяд. Така или иначе е безработен (или както казва самият той “блогър”), няма закъде да бърза.
2. Майка му прави кафе. Той живее с нея, въпреки че вече е почти на 40 години. Просто така му е по-удобно
3. Пише статус по някоя актуална тема – “Панама пейпърс”, или бежанците, или лифтовете в Банско. Статусът задължително съдържа обиди и квалификации от сорта – комунистически боклуци, турски подлоги, мръсни соросоиди.
4. Проверява си личните съобщения – да не би някоя красива жена да му е написала нещо. Не му е написала.
5. Озлобява се още повече и блокира някой непознат. След това написва яростен статус на тема “Защо блокирах Гошо Пешев”. Нарича го комунистически боклук, турска подлога или мръсен соросоид.
6. Чете статуси на “съмишленици” и пише ехидни коментари под тях в смисъл “не са ви съвсем ясни нещата, само аз имам информация по темата”. Убеден е, че светът се управлява от Тъмни сили, чиято единствена цел е да прецакат България.
7. Майка му сервира обяда. Мрачно го изяжда и мърмори, че му е безсолно (или твърде солено).
8. Влиза пак във фейсбук, проверява си личните съобщения – да не би някоя красива жена да му е написала нещо. Не му е написала.
9. Пише статус за КОЙ. Не му стиска да нарече Делян Пеевски с истинското му име.
10. Не нарича никой български политик с истинското му име, защото нищо не се знае - утре може да дойдат на власт и да му дадат някоя обществена поръчка за 2-3 милиона лева. Всичко се случва.
11. Най-много го е страх от Цветан Цветанов. За него изобщо не говори, защото е убеден, че Цветанов му чете фейсбука и му подслушва телефона. Убеден е, че цялата държава се занимава само с него и по цял ден чете статусите му.
12. Пише хвалебствен статус за някой световен политик – Путин, Меркел, Обама, Фидел Кастро. Обяснява им се в любов, защото нищо не се знае – може пък утре да го включат в някой международен проект и да му платят милиони. Всичко се случва.
13. Майка му прави следобедно кафе. Той ѝ се разкрещява, че го разконцентрирала и му пречела да създава гениални статуси.
14. Време е за революция. Написва гневен статус – “Докога ще търпим гербаджиите (комунистите, депесарите, реформаторите) Търпението ни свърши. Време е да ги изметем”. След което призовава всички да се съберат пред Народното събрание в 18 часа.
15. Над 2000 души заявяват, че ще отидат. Отиват 23-ма.
16. Фейсбук-революционерът също не отива, защото не му стиска.
17. Пише възмутен статус в духа на “не сме народ, а мърша” относно незаинтересоваността към протеста.
18. Пуска си аматьорско порно и мастурбира.

Автор: Иво Сиромахов

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Без спам и реклами!
Всички коментари подлеждат на модерация преди да бъдат публикувани!