16 юни 2014

Шумахер излезе от кома!

Седемкратният световен шампион във Формула 1 се събуди, реагира на звук и допир

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер излезе от кома, обяви неговата говорителка Забине Кем. Германецът е напуснал клиниката в Гренобъл, за да бъде настанен в клиника за рехабилитация.

"Михаел напусна клиниката в Гренобъл, за да започне дългата фаза на рехабилитация. Той вече не е в кома", започва изявлението на Кем.

Семейството му изразява благодарността си към лекарите, сестрите, терапевтите и санитарите в Гренобъл, както и към екипа, който му е оказал първа помощ на мястото на инцидента."

"Семейство Шумахер благодари също така на всички хора, които изпращаха добри пожелания на Михаел. Те със сигурност му помогнаха. За в бъдеще ви молим за разбиране, че по-нататъшната рехабилитация няма да бъде публично достояние", завършва Кем.

Още през месец април Кем заяви, че Шуми има кратки фази на събуждане. През последните дни въпросните фази са станали по-дълготрайни. Славният шампион разпознава гласове, реагира на звук и допир.

Вестник "Билд" твърди, че най-успешният пилот във Формула 1 за всички времена вече комуникира със съпругата си Корина и децата им. Състоянието на Михаел е стабилно и той не се нуждае от грижите на екипа в Гренобъл.


Както е известно, Шумахер пострада при ски-инцидент на 29 декември и оттогава досега бе в кома, получавайки травми на главата. Въпреки мрачните прогнози на някои специалисти, Михаел Шумахер спечели най-важната победа в живота си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Без спам и реклами!
Всички коментари подлеждат на модерация преди да бъдат публикувани!