28 август 2013

САЩ готови за удар по Сирия

Американски самолетоносачи и бойни кораби чакат само Обама да свирне, за да нанесат удар срещу Сирия.
И после американците били мирна нация. Кое им е мирното? Та тия са водили и разпалили повече войни от всеки друг в съвременната история на света.
Ама в Сирия било използвано химическо оръжие. Така е, спор няма.
Въпроса е от кого?
За да стигнем до някаква истина, ще поразсъждаваме логично.
Башар Асад е умен човек - завършил е офталмология в Лондон. Едва ли би си ползволил да използва химическо оръжие, като знае, че американците само това чакат за да започнат военна операция срещу него.
От друга стана бунтовниците, които сигурно са превзели военни обекти в Сирия и са се докопали до химическо оръжие, знаят много добре каква ще бъде реакцията на САЩ. Още преди време се заговори за последстията, ако запасите от химическо оръжие на Сирия попаднат в ръцете на тези екстремисти. На тях не им пука за няколко стотин и дори хиляди загинали. Тяхната цел е да свалят Башар Асад.

Извод:
Най-вероятно сирийските бунтовници са използвали химическо оръжие. Те са наясно, че без чужда помощ не могат да преборят армията на Сирия. Дори и да не са се докопали до химическо оръжие на сирийската армия, то такова им е било предоставено от американците, така както им предоставят други оръжия.

Целта на химическата атака беше една - да се ядоса международната общност и всички да се настроят срещу Асад. Е, успяха.

Колкото до ООН, американците отдавна са намерили начини да го заобикалят. Единствено решенията на Русия и Китай са адекватни и сдържани.

Докато на американците война им дай. Война, ама не и у тях. Затова повече от половината свят ги мрази. Понеже се бъркат където не им е работа. Убиват невинни хора.
И после що имало атентати по американски посолства, че дори и в самата Америка (последния атентат в Бостън).
Не може ти да тъпчеш цял свят без да ти се върне.
Затова има и терористи-камикадзе - останали без семейства, благодарение на американците.
И след като нищо мило и драго не им е останало на този свят, естественият им завършек е да се взривят на оживено място причинявайки колкото се може повече поражения. Това е техният начин на война.

Война, която американците наричат тероризъм.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Без спам и реклами!
Всички коментари подлеждат на модерация преди да бъдат публикувани!